Helena Rosich és una cantant de jazz nascuda a Girona. Va iniciar els estudis de llenguatge musical i guitarra clàssica al Conservatori de Música de Girona. Ben aviat es va sentir atreta per diferents tipus de música Folk, Pop, Jazz i Blues. Escoltava els Beatles, Bob Dylan, John Mayall, Van Morrison, Billie Holiday, Sarah Vaughan i Joni Mitchel. Aquesta era la música que els seus germans més grans portaven a casa i que l'Helena escoltava infinites vegades en discs de vinil.

El Jazz i el blues la van captivar i va començar els estudis de jazz vocal i piano que ha efectuat a l'Escola de Música Moderna de Girona, i amb la cantant Sabina Witt a Barcelona. Ha assistit a diversos seminaris internacionals amb professors com la Dona McElroy del BerKlee College of Music, i la Lee Gibson del Guildhall School of Music.

L'any 2010 va gravar el seu primer disc com a vocalista, i el juliol del 2015 va gravar el seu segon disc, el títol del qual és «Invitation», i en què l'acompanyaven els músics Alexandre Carbonell, Francesc Ubanell, Joan Martí, Adrià Bauzó i César Martínez. L'Helena continua investigant en el jazz perquè per ella aquesta és una música tan rica i tan plena de matisos que la fan l’instrument ideal per desplegar una variada gamma de sentiments. El seu desig més viu és continuar treballant en noves formes d'expressió dins aquest meravellós món del jazz.
disc-helena-rosich

El juliol del 2017 ha gravat el tercer disc “Feeling Bill Evans”,  en què l’acompanyen els músics Alexandre Carbonell, Manel Fortià, Gonzalo del Val i Xavier Figuerola.